New Aquatic Center Designed
for Growing Community

Challenge

A high school in a growing community wanted to improve service for its popular aquatic programs.

Solution

A 32,000 square-foot aquatic center was designed to accommodate student competitions and physical education as well as recreational use by community residents. Major building components include a new welcoming lobby, and eight lane competition pool, a 3150 sf dive pool, a 900 sf therapy pool, a wet classroom, spectator seating and separate locker facilities for swim teams and community members. Site improvements included in the construction costs are adjacent roadways, walks and surface parking. The new aquatic center will accommodate student competition and physical education as well as recreational use by community residents. The therapy pool will serve rehabilitation needs of athletes and residents.

Features

  • Welcome lobby
  • Eight-lane competition pool
  • 3,150 square-foot dive pool
  • 900 square-foot therapy pool
  • Wet classroom
  • Spectator seating
  • Locker facilities
  • Roadway, walk and parking improvements

Project
Green River High School Aquatic Center

Location
Green River, Wyo.

Client
City of Green River

Services

  • Architecture
  • Civil Engineering
  • Landscape Architecture